Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Maak kennis met Feyenoord City: het Rotterdam van morgen

Circa 3.700 nieuwe huur- en koopwoningen in alle prijsklassen

Feyenoord City is het Rotterdam van morgen. Een groene, gezonde, toekomstbestendige stad die ruimte biedt aan al zijn inwoners en bezoekers. Huur- en koopwoningen aan het water, een getijdenpark waar onthaasten vanzelf gaat en levendige pleinen. Aangevuld met locaties voor zorg-, sport- en buurtfuncties, een diversiteit aan winkels, horeca uit alle windstreken, een bioscoop en een hotel. De mix van functies smelt hier even subtiel samen als de ruim 170 nationaliteiten in de stad. De nadruk ligt op vitaliteit, ontspanning en duurzaamheid. Feyenoord City wordt een gebied voor alle Rotterdammers met zo’n 3.700 nieuwe woningen. Huur en koop in alle prijsklassen.

In de video hierboven Maak je kennis met Feyenoord City. Projectontwikkelaar Wilco Verhagen van gemeente Rotterdam vertelt over het gebied en Rob de Jong van Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas vult hem aan vanuit de markt. Susan Hoekman van AM geeft meer achtergrond informatie over Imagine, het eerste woonbouwproject in Feyenoord City.

Artist impression van woongebouw Imagine

Artist impression interieur Imagine

Kijk, dáár: er wordt al gebouwd aan Feyenoord City

Het Rotterdam van morgen wordt vandaag niet alleen bedacht. Het is ook al zichtbaar. Tastbaar zelfs. Onlangs is gestart met de bouw van Imagine. Op de hoek van de Laan op Zuid en 2e Rosestraat verrijst een beeldbepalend, stedelijk woongebouw, dat bestaat uit twee woontorens met 295 appartementen, penthouses, stadswoningen en commerciële ruimtes. Het is het startsein voor de bouw van een kleine 4.000 woningen, bestemd voor actieve doelgroepen die de energie van de stad gebruiken als brandstof voor hun levensgeluk. Energie die straks overal binnen Feyenoord City voelbaar is.

Een omgeving met een thuis voor iedereen

De student die voor het eerst op zichzelf gaat wonen. Het jonge gezin dat doorstroomt van appartement naar huis met tuin. Het oudere echtpaar dat droomt van een penthouse met uitzicht over de Maas. Maar ook het gezin dat op zoek is naar een sociale huurwoning. Feyenoord City wordt een gebied waar iedereen zich thuis voelt. En waar dus iedereen kan wonen.

Daarom worden er zowel koop- als huurwoningen gebouwd. Niet alleen voor uiteenlopende doelgroepen, maar ook in diverse bouwstijlen. Van hoge woontorens in het Mallegatpark en Waterfront tot middelhoge appartementencomplexen met groene binnentuinen in Stadskant en De Veranda tot eengezinswoningen op straatniveau in Kuip Park. En van rustige, groene woongebieden tot levendige, hoogstedelijke woonomgevingen. Waarmee de woningen in Feyenoord City even divers worden als haar bewoners.

Feiten en cijfers

  • 3.700 – Het totaal aantal huur- en koopwoningen dat wordt gebouwd in Feyenoord City.
  • 450 – Het aantal sociale huurwoningen in Feyenoord City.
  • 40 – Het percentage middeldure woningen in Feyenoord City (helft koop, helft huur).
  • 45/55 – De verhouding tussen het totaalaantal koop- en huurwoningen in Feyenoord City.

Interesse of meer informatie?

Wil je meer weten over de woonontwikkelingen in Feyenoord City? Op deze website vind je meer informatie en contactgegevens. Voor meer informatie over woningen in een van de projecten, kun je het beste naar de website van het betreffende nieuwbouwproject.

Vorig artikel Maak kennis met Parkstad: de nieuwe entree naar Zuid
Volgend artikel Brainpark I wordt een levendige en groene locatie met min. 2.500 woningen