Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Nieuwe Westen

Beschrijving

Aan het begin van de 20e eeuw bedacht Gerrit de Jongh het karakter van hedendaags Rotterdam met zijn stratenplan voor het Nieuwe Westen. Statige lanen kruisen zich met minder geforceerde straten. Loop door de statige Heemraadssingel en voel de diversiteit van het Nieuwe Westen in de zijstraten. Op het Heemraadsplein zijn vaak activiteiten zoals de Oogstmarkt en het Kaapverdische festival Sao Joao. Aan de RFC-weg begonnen de bewoners met de eerste fruitboomgaard. In het Nieuwe Westen verveel je je nooit.

Wijkgegevens

Bouwperiode 80% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
48%
Bereikbaarheid 9 minuten Coolsingel 27 minuten Den Haag Bus 32, 38, 44 + Tram 4, 21, 23, 24 + Metro A, B, C

Projecten in deze wijk

Transformatie Buitenhofstraat
Transformatie Buitenhofstraat

Lees meer
Schonebergschool
Schonebergschool

Dit klassieke schoolgebouw uit 1904 (inclusief origineel monumentaal trappenhuis), gelegen in de wijk Nieuwe Westen, wordt getransformeerd naar acht woningen met een ongekende plafondhoogte tot bijna vijf meter. De woningen hebben meerdere entresols, een tuin, balkon of dakterras en een eigen berging in de kelder. Kortom ze zijn uniek in hun soort.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Voormalige Schonebergschool krijgt woningen met 5 meter hoge plafonds

Open Huis zaterdag 10 december van 10 - 11:00 uur. Van school naar 8 woningen met plafondhoogte tot bijna 5 meter. De woningen hebben meerdere entresols, een tuin, balkon of dakterras en een eigen berging in de kelder.

Lees meer

CPO Hooidrift: van droom tot droomhuis in Rotterdam West

Met een bevriend stel zochten Suzan en Maarten een paar jaar geleden naar mogelijkheden om samen een pand te kopen in of rondom Rotterdam.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer

In De Kapel woon je in een voormalige school

Om de hoek van de Matthenesserlaan, in de Breitnerstraat in het Oude Westen, komen vier zeer ruime turn-key loftwoningen met elke een eigen tuin of royaal terras.

Lees meer