Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Nieuw Mathenesse

Zicht op de Merwehavens met de Floating Farm en Weelde
Keilewerf 2 met de Voedseltuin in Nieuw-Mathenesse
De Keilewerf met creatieve bedrijven
De Voedseltuin met een kunstwerk van Atelier Van Lieshout van AVL Mundo
Wandelen op het Dakpark in Nieuw-Mathenesse
De Floating Farm in de Merwehaven

Beschrijving

Nieuw-Mathenesse, ook aangeduid als het Merwe- en Vierhavensgebied (M4H), was ooit één van de grootste fruithavens ter wereld. Als onderdeel van het Rotterdam Makers District is deze wijk tegenwoordig vooral bekend vanwege de komst van vele creatieve en innovatieve maakbedrijven zoals de Droomfabriek van Daan Roosegaarde, Lightship Cider en Atelier Van Lieshout. Door de verdere afname van de havenactiviteiten groeit het gebied de komende jaren langzaam uit tot een nieuw woon- en werkgebied met horeca, cultuur en andere stedelijke functies. Merwehaven: voormalige fruithaven wordt een stoere woon-werkwijk Merwehaven is het eerste deelgebied binnen M4H dat transformeert van traditioneel havengebied naar een nieuwe woonwijk waar water, land, haven, stad, wonen en werken één worden. Merwehaven is goed bereikbaar en verbindt omliggende wijken door voorzieningen, groene fiets- en wandelpaden en werkgelegenheid. In Merwehaven is straks ruimte voor 2.500 woningen in alle prijsklassen, voorzieningen zoals een school, huisarts, park en buurtsuper en zo’n 30.000m2 voor kleine ondernemers.

Wijkgegevens

Bouwperiode 50% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishoudens
73.9%
Bereikbaarheid 14 minuten Centraal Station 31 minuten Den Haag Tram 21, 24 + metro A, B, C

Projecten in deze wijk

Ontwikkeling Marconikwartier
Ontwikkeling Marconikwartier

De gemeente wil samen met marktpartijen het Marconikwartier ontwikkelen tot Urban District door meer woningen, voorzieningen en werk- en kantoorruimtes te realiseren. Het is de bedoeling dat dit gebied een stedelijke mix wordt van wonen, werken en voorzieningen, in aansluiting op het knooppunt Marconiplein.

Lees meer
Keilehavengebied
Keilehavengebied

Lees meer
Merwehaven
Merwehaven

Merwehaven wordt een stoere en duurzame woonwijk midden in de haven. Met ruimte voor voorzieningen en een mix aan vernieuwende en creatieve ondernemers. De wijk verbindt de wijken ernaast. Door voorzieningen, werkgelegenheid en mobiliteit met bijvoorbeeld groene looproutes en regionale fietsroutes.

Lees meer

Artikelen over deze wijk