park 16hoven overschie

BOUWEN AAN OVERSCHIE.

Overschie

Overschie kent binnen een relatief klein gebied een grote verscheidenheid aan bebouwingsvormen. Historische bebouwing, vrijstaande villa´s en flats wisselen elkaar af. Aan de Schie ligt de historische dorpskern. Voor de oorlog is een start gemaakt met de eerste uitbreidingen rond deze dorpskern. Ten noorden van de Rotterdamse Schie is een deelwijk gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school. Ten zuiden van de kern is een uitbreiding gebouwd, deze bestaat uit blokken grondgebonden woningen in een stratenplan. Een deel van deze uitbreiding is na WOII voltooid volgens het oude stedenbouwkundige plan.

Overschie heeft vijf wijken: Kleinpolder, Landzicht, Noord Kethel, Overschie en Zestienhoven. Ook Rotterdam The Hague Airport hoort erbij. De bewoners noemen de wijk Overschie ‘het dorp’. Het heeft dan ook een kleinschalig en vriendelijk karakter. Park 16Hoven is de laatste aanwinst van Overschie. Een ruim opgezette kindvriendelijke woonwijk met voornamelijk eengezinswoningen. De omgeving is wijds en groen met tal van fiets- en wandelroutes. Toch sta je in een kwartiertje in het centrum van Rotterdam.

vuistregels voor dit gebied

zelfbouwkavels en CPO in Overschie

FACTS & FIGURES
Overschie is een van de dunst bevolkte gebieden van Rotterdam: ongeveer 19.000 inwoners op 15,1 km2. Het gebied heeft zowel relatief veel woningen met een lage WOZ-waarde als woningen met een hoge WOZ-waarde als we het vergelijken met het gemiddelde in Rotterdam. Het aantal woningen met een gemiddelde WOZ-waarde blijft achter op het Rotterdamse gemiddelde. (44% t.o.v. 60%). In Overschie staan relatief veel koopwoningen en ook het aantal eengezinswoningen is hoger dan we gemiddeld zien in Rotterdam.  Kijk hier voor de alle wijkprofielen van Overschie.  

Starten met je bouwplan

Meteen weten bij wie je moet zijn? Beantwoord de vragen hieronder,
dan koppelen we je aan de juiste contactpersoon.

Is de gemeente (deels) eigenaar van de grond of het object waar u woningbouwplannen heeft?

Ja Nee

Bent u zelf eigenaar van de grond of het object?

Ja Nee

Past uw woningbouwplan binnen het bestemmingsplan?

Ja Nee

Betreft uw woningbouwplan minder dan 20 woningen?