Bouwen aan Rotterdam 3D App

Bekijk Rotterdamse bouwprojecten alsof ze er al staan

3D Bouw­projecten

De nieuwste woontorens op ware grootte bekijken voordat ze er staan? Dat zou binnenkort zo maar eens mogelijk kunnen zijn. De gemeente Rotterdam heeft in samenwerking met verschillende partijen een app ontwikkeld waarmee je nieuwbouwprojecten in 3D kunt zien op de bouwlocatie of thuis op je bureau.

De 3D app is ontstaan uit een experiment dat 3D informatie van een gebouw vertaalt naar zogenaamde Augmented Reality. Door een QR-code bij de bouwlocatie te scannen kun je het gebouw op ware grootte zien staan. Ook kan je een miniatuur versie van het gebouw thuis op je bureau of keukentafel zetten en er omheen lopen. Het imposante, 215 meter hoge De Zalmhaven is het eerste project in 3D in deze app.
 

Downloaden

Nieuwsgierig naar de 3D weergave van De Zalmhaven, het hoogste gebouw van de Benelux? Download de app in de App store of Play store.

De Zalmhaven 3D app - Bouwen aan Rotterdam

Casa Nova 3D app Rotterdam

De gemeente Rotterdam zou het liefst alle 3D bouwprojecten in de stad in één app samenvoegen, maar zover zijn we nog niet. Op dit moment is er bijvoorbeeld ook een 3D app beschikbaar van het bouwproject CasaNova.

CasaNova is een 110 meter hoge toren ontworpen door Barcode Architects, die momenteel aan de Wijnhaven 65 in het Maritiem District in aanbouw is.
Je kan de app downloaden via een QR-code op de bouwlocatie of in de Apple Store of Google Play Store. Met deze 3D app kun je in de toekomst stappen en de contouren en constructiedetails van CasaNova over de werkelijkheid leggen.

Het gebruik van deze 3D visualisaties kan sterk bijdragen aan goede communicatie met de omgeving omdat de impact van ontwikkelingen in de stad beter zichtbaar zijn. De techniek is ook interessant voor architecten, projectontwikkelaars en stedenbouwkundigen.
 

Jouw bouwproject in 3D?

Stuur een mail naar bouwinitiatievenSO@rotterdam.nl en wij houden je op de hoogte van de mogelijkheden en ontwikkelingen.

Samen bouwen we aan een fijne stad voor iedereen.
En dat willen we laten zien. Daar zijn we trots op.